Snemanje seta

Vse, kar se novega dogaja v glasbenem svetu, pogovori o DJ-jih, producentih, založbah, lestvicah in ostalem

Moderatorji: gtu, met86, djmato

Snemanje seta

OdgovorNapisal/-a Api » Po apr 12, 2010 11:21 pm

Imam problem. Sem začetnik, kupil sem zvočno kartico k ima 5.1 sistem in ne morem v Traktor Scratch Pro nikakor naštimati da bi delal drugi kanal, zato sem se odloču da kupm audio 2 dj da bo use tko k treba. Zanima me če je mogoče da bi posnel set s tema dvema karticama? ker je audio 4 dj predrag za mojo denarnco trenutno :)

Hvala za vašo pomoč !
Api
vajenec
 
Prispevkov: 4
Pridružen: Po apr 12, 2010 11:01 pm

Re: Snemanje seta

OdgovorNapisal/-a gtu » To apr 13, 2010 10:36 am

prosim, če bolj podrobno opišeš problem, ker iz tega se ne da čist točno vedet kaj želiš.

imaš zunanji mikser? uporabljaš morada se še timecode cdje in plejerje?
Slika
Uporabniški avatar
gtu
ultratrenser
 
Prispevkov: 748
Pridružen: Sr dec 05, 2007 2:30 pm
Kraj: Šebrelje

Re: Snemanje seta

OdgovorNapisal/-a Dave Ur » To apr 13, 2010 2:26 pm

gtu je napisal/-a:prosim, če bolj podrobno opišeš problem, ker iz tega se ne da čist točno vedet kaj želiš.

imaš zunanji mikser? uporabljaš morada se še timecode cdje in plejerje?



Kako si pa ti tole razumno napisal :lol:
Zadnjič spremenil Dave Ur, dne To apr 13, 2010 8:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

http://soundcloud.com/officialdaveur

Slika

R.I.P. Tillmann Uhrmacher
Uporabniški avatar
Dave Ur
ultratrenser
 
Prispevkov: 1541
Pridružen: So mar 01, 2008 12:21 am
Kraj: No Man`s Land

Re: Snemanje seta

OdgovorNapisal/-a Dave Ur » To apr 13, 2010 2:28 pm

za traktor potrebuješ nafto in ne zvočno kartico :lol: :wink:
Slika

http://soundcloud.com/officialdaveur

Slika

R.I.P. Tillmann Uhrmacher
Uporabniški avatar
Dave Ur
ultratrenser
 
Prispevkov: 1541
Pridružen: So mar 01, 2008 12:21 am
Kraj: No Man`s Land

Re: Snemanje seta

OdgovorNapisal/-a Api » To apr 13, 2010 8:45 pm

Uporabljam laptop brez playerjev. Imam behringer djx 750, zunanjo zvočno kartico Trust SC-5500p ki mi normalno dela v Virtual dj-u ampak mi v Traktroju nočeta delati oba kanala zato bom kupil audio 2 dj. ali je mogoče posneti set z obema zvočnima karticama ker je potrebno meti izhod za snemati in v audio 2 dj-u sta le 2 izhoda torej me zanima če je kakšna možnost da bi zvočno Trust prikluču da bi posnela set? mogoče z kakšnim fairstars recorderjem ali s čim drugim?

hvala !
Api
vajenec
 
Prispevkov: 4
Pridružen: Po apr 12, 2010 11:01 pm

Re: Snemanje seta

OdgovorNapisal/-a gargy » To apr 13, 2010 10:08 pm

Dave Ur je napisal/-a:za traktor potrebuješ nafto in ne zvočno kartico :lol: :wink:


Ahahaaahhaa, ma ka se norca delaš :D :D
Slika
Uporabniški avatar
gargy
poznavalec
 
Prispevkov: 396
Pridružen: Ne maj 24, 2009 6:51 pm
Kraj: Gornji Grad

Re: Snemanje seta

OdgovorNapisal/-a gtu » To apr 13, 2010 10:33 pm

razumem!
pri večini programov se da nastavit OUT-e in IN-e

v traktorju nastaviš izhode na Audio2 in špilaš musko prek fdveh kanalov na mešalko.
v ozadju pa imaš lahko kak program ala Audacity, Audition....., ki pa ti snema kar ti na mešalki zmešaš in pošlješ prek kabla na LINE-IN na teli navadni zvočni kartici.
mogoče maš celo v traktorju kako varianto, da lahk snemaš kar pride nazaj z mešalke.

Slika
Slika
Uporabniški avatar
gtu
ultratrenser
 
Prispevkov: 748
Pridružen: Sr dec 05, 2007 2:30 pm
Kraj: Šebrelje

Re: Snemanje seta

OdgovorNapisal/-a Api » To apr 13, 2010 10:45 pm

bom probov k nabavm use in se javm če je kej ratalo :D

najlepša ti hvala Gtu ! LP
Api
vajenec
 
Prispevkov: 4
Pridružen: Po apr 12, 2010 11:01 pm

Re: Snemanje seta

OdgovorNapisal/-a Dave Ur » To apr 13, 2010 10:46 pm

gargy je napisal/-a:
Dave Ur je napisal/-a:za traktor potrebuješ nafto in ne zvočno kartico :lol: :wink:


Ahahaaahhaa, ma ka se norca delaš :D :D


:wink:
Slika

http://soundcloud.com/officialdaveur

Slika

R.I.P. Tillmann Uhrmacher
Uporabniški avatar
Dave Ur
ultratrenser
 
Prispevkov: 1541
Pridružen: So mar 01, 2008 12:21 am
Kraj: No Man`s Land

Re: Snemanje seta

OdgovorNapisal/-a Dave Ur » To apr 13, 2010 10:47 pm

Api je napisal/-a:bom probov k nabavm use in se javm če je kej ratalo :D

najlepša ti hvala Gtu ! LP


Držim pesti :wink:
Slika

http://soundcloud.com/officialdaveur

Slika

R.I.P. Tillmann Uhrmacher
Uporabniški avatar
Dave Ur
ultratrenser
 
Prispevkov: 1541
Pridružen: So mar 01, 2008 12:21 am
Kraj: No Man`s Land

Re: Snemanje seta

OdgovorNapisal/-a gtu » To apr 13, 2010 10:47 pm

Api je napisal/-a:najlepša ti hvala Gtu ! LP

z veseljem!
za slikco sm se maximalno potrudu :)
Slika
Uporabniški avatar
gtu
ultratrenser
 
Prispevkov: 748
Pridružen: Sr dec 05, 2007 2:30 pm
Kraj: Šebrelje

Re: Snemanje seta

OdgovorNapisal/-a gargy » To apr 13, 2010 11:02 pm

gtu je napisal/-a:
Api je napisal/-a:najlepša ti hvala Gtu ! LP

z veseljem!
za slikco sm se maximalno potrudu :)


Sej maš neko artistično žilco, mogoče si zgrešu šolo a ka pravš :D Štrom is not 4 u ;)
Slika
Uporabniški avatar
gargy
poznavalec
 
Prispevkov: 396
Pridružen: Ne maj 24, 2009 6:51 pm
Kraj: Gornji Grad

Re: Snemanje seta

OdgovorNapisal/-a gtu » To apr 13, 2010 11:28 pm

gargy je napisal/-a:Sej maš neko artistično žilco, mogoče si zgrešu šolo a ka pravš :D Štrom is not 4 u ;)

mah ta štrom je res beda :D študiram štrom, pa sam osnov elektrotehnike ne morm nardit, vse druge predmete pa :D za kam je to????

EDIT: Api!
probaj vseeno še mal se poigrat s tvojo 5.1 zvočno, morda ti pa rata nastavt kanale, vedno je ena rešitev! potem boš prihranu kar nekaj denarja!
Slika
Uporabniški avatar
gtu
ultratrenser
 
Prispevkov: 748
Pridružen: Sr dec 05, 2007 2:30 pm
Kraj: Šebrelje

Re: Snemanje seta

OdgovorNapisal/-a Api » Sr apr 14, 2010 6:01 pm

bom probov če bo delala 5.1 če ne bom pa audio 2 kupu :) se ti javm k use skup spravm :D

hvala ! :D
Api
vajenec
 
Prispevkov: 4
Pridružen: Po apr 12, 2010 11:01 pm

Re: Snemanje seta

OdgovorNapisal/-a gtu » Sr apr 14, 2010 9:58 pm

Api je napisal/-a:bom probov če bo delala 5.1 če ne bom pa audio 2 kupu :) se ti javm k use skup spravm :D

hvala ! :D

jst mam ESI Maya44 usb (se mi zdi da Semireal tut)
Slika
pa jo lahko prou mal pohvalm, za 60€ al kok je bla 2x analog IN 2x analog OUT + headpohones out in optical out.
odlično za timecode! :)
Slika
Uporabniški avatar
gtu
ultratrenser
 
Prispevkov: 748
Pridružen: Sr dec 05, 2007 2:30 pm
Kraj: Šebrelje

Naslednja

Vrni se na Debate

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron